Wykonanie
Kisiel ma tą zaletę, że jest równie szybki jak i łatwy do przygotowania. Poza tym gdy przygotujemy
kisiel samodzielnie to mamy pewność, że jest on zrobiony tylko z naturalnych i dobrych jakościowo składników, bez użycia sztucznych barwników. Poza tym mój synek uwielbia tak zrobiony
kisiel. Podaje przepis na 2 niewielkie porcje.Składniki:½ szklanki zmiksowanych blenderem
wiśni1 szklanka zimnej
wody1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżka lub więcej
cukruWykonanie:Zmiksowane
wiśnie,
cukier i ½ szklanki
wody zagotować.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z ½ szklanki
wody.Do gotujących się
wiśni powoli wlewać
mąkę rozmieszaną z
wodą cały czas mieszając.Gotować przez chwilę aż całość zgęstnieje.Gotowy
kisiel przełożyć do miseczek. Można jeść na zimno i na na ciepło.