ßßß Cookit - przepis na Mięsne żeberka z kapustą i borowikami

Mięsne żeberka z kapustą i borowikami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rogaliki z marmoladą różaną
Tort na dzień Kobiet w ... »
Ależ ja uwielbiam kwaszoną kapustkę z żeberkami i zapach borowików . To suszone borowiki ale jaki zapach , smakują też wybornie .
:)
Składniki :
Kapusta kwaszona 1 kg
borowiki suszone 40 g Nasza Chata ( klasa I)
żeberka mięsne 1 kg
Dodatkowo:
sól pieprz mielony do smaku
liść laurowy i ziele angielskie ( po 2 szt)
Do żaroodpornego naczynia włożyłam kapustę kwaszoną ( pokroiłam ja drobno nożem ) .
Kapustę zalałam wodą tak aby ja zakryło .
Do kapusty włożyłam liść laurowy i ziele angielskie.
Borowiki zalałam wrzątkiem , kiedy ostygło umyłam je dokładnie i pokroiłam nożem ( ciężko szlo ale dałam radę , uciekały mi sprzed noża )
Przełożyłam pokrojone borowiki do kapusty i zamieszałam .
Doprawiłam odrobinę solą i pieprzem mielonym.
Zamieszałam wszystko.
Żeberka mięsne pokroiłam i podsmażyłam na oleju ( 30 minut) pod koniec posoliłam je tylko.
Wyjęłam z patelni żeberka i przełożyłam do kapusty kwaszonej , zamieszałam .
Wstawiłam do pieca i trzymałam prawie 1 . 1/2 godziny .
Mięsko się podpiekło i doszło do siebie , a kapusta zmiękła.
Całość wyszła bardzo pyszna .
sobota, 07 marca 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/03/Miesne-zeberka-z-kapusta-i-borowikami-1.html