Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rogaliki z
marmoladą różanąTort na dzień Kobiet w ... »Ależ ja uwielbiam
kwaszoną kapustkę z
żeberkami i zapach
borowików . To
suszone borowiki ale jaki zapach , smakują też wybornie .:)Składniki :
Kapusta kwaszona 1 kg
borowiki suszone 40 g Nasza Chata ( klasa I)
żeberka mięsne 1 kgDodatkowo:
sól pieprz mielony do smaku
liść laurowy i
ziele angielskie ( po 2 szt)Do żaroodpornego naczynia włożyłam
kapustę kwaszoną ( pokroiłam ja drobno nożem ) .
Kapustę zalałam
wodą tak aby ja zakryło .Do
kapusty włożyłam
liść laurowy i
ziele angielskie.
Borowiki zalałam wrzątkiem , kiedy ostygło umyłam je dokładnie i pokroiłam nożem ( ciężko szlo ale dałam radę , uciekały mi sprzed noża )Przełożyłam pokrojone
borowiki do
kapusty i zamieszałam .Doprawiłam odrobinę
solą i
pieprzem mielonym.Zamieszałam wszystko.
Żeberka mięsne pokroiłam i podsmażyłam na
oleju ( 30 minut) pod koniec posoliłam je tylko.Wyjęłam z patelni
żeberka i przełożyłam do
kapusty kwaszonej , zamieszałam .Wstawiłam do pieca i trzymałam prawie 1 . 1/2 godziny .
Mięsko się podpiekło i doszło do siebie , a
kapusta zmiękła.Całość wyszła bardzo pyszna .


sobota, 07 marca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter