Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zupa jarzynowa na piersi z ...Brazylijskie bułeczki z ... »Jak na razie mam dosyć ciast z masami
śmietanami i przekładańcami . Przerzucam się na
biszkoptowe tarty z różnymi
owocami i
galaretkami . Dzisiaj będzie
ananas w syropie przepyszny jest .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 10
Biszkopt:3
jaja3 czubate łyżki
mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
cukier 3 łyżkiDodatkowo:
galaretki dwie
arbuzoweananas z puszki razem z
syropem ( 570 g razem z
syropem )DeveleyDel
MonteWykonanie :Rozpuszczamy
galaretki arbuzowe w 350 ml wrzątku.Dodajemy
ananas z puszki razem s
syropem w który się znajduje .Najlepiej przełożyć do miski i wymieszać wszystko razem.Zostawić do stężeniaMiksujemy
jaja z
cukrem na puch .Masa podwaja się lub potraja to zależy od czasu miksowania.Przesiewamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia dodajemy do ubitych jaj.Teraz mieszamy delikatnie w jedną stronę do połączenia składników.Formę żaroodporną smarujemy
margaryną i obsypujemy
bułka tartą lub
mąką.Przekładamy ciasto do formy .Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach, zostawiamy do ostudzenia.Przekładamy tężejącą
galaretkę z
owocami na
biszkopt i do lodówki po 2 godzinach można już jeść .
sobota, 10 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter