Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu« Zupa jarzynowa na piersi z ...Brazylijskie bułeczki z ... »Jak na razie mam dosyć ciast z masami 
śmietanami i przekładańcami . Przerzucam się na 
biszkoptowe tarty z różnymi 
owocami i 
galaretkami . Dzisiaj będzie 
ananas w syropie przepyszny jest .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 10
Biszkopt:3 
jaja3 czubate łyżki 
mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
cukier 3 łyżkiDodatkowo:
galaretki dwie 
arbuzoweananas z puszki razem z 
syropem ( 570 g razem z 
syropem )DeveleyDel 
MonteWykonanie :Rozpuszczamy 
galaretki arbuzowe w 350 ml wrzątku.Dodajemy 
ananas z puszki razem s 
syropem w który się znajduje .Najlepiej przełożyć do miski i wymieszać wszystko razem.Zostawić do stężeniaMiksujemy 
jaja z 
cukrem na puch .Masa podwaja się lub potraja to zależy od czasu miksowania.Przesiewamy 
mąkę z 
proszkiem do pieczenia dodajemy do ubitych jaj.Teraz mieszamy delikatnie w jedną stronę do połączenia składników.Formę żaroodporną smarujemy 
margaryną i obsypujemy 
bułka tartą lub 
mąką.Przekładamy ciasto do formy .Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach, zostawiamy do ostudzenia.Przekładamy tężejącą 
galaretkę z 
owocami na 
biszkopt i do lodówki po 2 godzinach można już jeść .



sobota, 10 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter