Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rogaliki
drożdżowe na ...
KAWA ZIARNISTA CAFE LIEGEOIS ... »No to postanowiłam zaszaleć i zrobić
schab z
żurawina i
śliwką suszoną. Jak na moje oko wyszło całkiem fajnie. Jednak przede wszystkim smak się liczy . Bo co komu fajne foto jak by jedzenie miało być niedobre. U mnie jest to i to.trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 10Składniki:
schab 1,5 kg
żurawina do
mies Develey poszedł mi cały słoiczek
suszone śliwki 200 g - wepchnęłam do środka.Dodatkowo:1 szklanka
bulionu0,5 szklanki
wina białegosólpieprz biały mielonyWykonanie :
Schab natarłam
solą i
pieprzem , zalałam
białym winem i zostawiłam na noc w lodówce.Następnego dnia
schab nacięłam w środku dosyć szeroko i prawie do samego końca.Do miseczki włożyłam
żurawinę do
mies i
śliwki , wymieszałam .Przygotowane nadzienie włożyłam do
schabuDo naczynia żaroodpornego włożyłam
schab , a po bokach
ziemniaki pokrojone w słupki .Podlałam całość
bulionem i wstawiłam do pieca.Piekłam pod przykryciem ( folią aluminiową w 200 stopniach godzinę czasu.)Zdjęłam po godzinie folię i podpiekłam jeszcze 30 minut w 180 stopniach aby się zarumieniło wszystko .
Wino nadało wyjątkowego smaku .
Schab smakował wyśmienicie .




sobota, 24 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter