Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bagietki Pszenno-żytnie
Tarta biszkoptowa z
owocami i ... »Blog wyszedł oryginalny
orzeszki pinii pasują idealnie , a
kokos nadaje wspaniały widok .Składniki:1 kostka
palmy ( 250 g),
mleko granulowane 250 g,6 łyżek
wody,2 łyżki
kakao gorzkiego, 1 szklanka
cukruherbatniki 250 g
orzeszki pinii 150 g
wiórka kokosowe KRESTO 50-70 gram na spód formyDo garnka wlałam
wodę dodałam
margarynę cukier i
kakao . Mieszałam do rozpuszczenia.Dodałam granulowane
mleko tak partiami sypałam i mieszałam .Pokruszyłam
herbatniki i wsypywałam na przemian z
orzeszkami pinii do ciepłej masy .Wymieszałam.Do formy takiej keksowej włożyłam folie aluminiową i posypałam wiórkami kokosowymi na całej powierzchni tak aby zakryło dno.Teraz wyłożyłam ciepły blok , docisnęłam i zostawiłam do ostygnięcia, następnie włożyłam do lodówki i zostawiłam na całą noc .Blog wyszedł przepyszny . Pięknie się prezentuję z wiórkami kokosowymi .



środa, 07 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter