ßßß Cookit - przepis na Blok czekoladowy z mleka granulowanego

Blok czekoladowy z mleka granulowanego

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Bagietki Pszenno-żytnie
Tarta biszkoptowa z owocami i ... »
Blog wyszedł oryginalny orzeszki pinii pasują idealnie , a kokos nadaje wspaniały widok .
Składniki:
1 kostka palmy ( 250 g),
mleko granulowane 250 g,
6 łyżek wody,
2 łyżki kakao gorzkiego
, 1 szklanka cukru
herbatniki 250 g
orzeszki pinii 150 g
wiórka kokosowe KRESTO 50-70 gram na spód formy
Do garnka wlałam wodę dodałam margarynę cukier i kakao . Mieszałam do rozpuszczenia.
Dodałam granulowane mleko tak partiami sypałam i mieszałam .
Pokruszyłam herbatniki i wsypywałam na przemian z orzeszkami pinii do ciepłej masy .
Wymieszałam.
Do formy takiej keksowej włożyłam folie aluminiową i posypałam wiórkami kokosowymi na całej powierzchni tak aby zakryło dno.
Teraz wyłożyłam ciepły blok , docisnęłam i zostawiłam do ostygnięcia, następnie włożyłam do lodówki i zostawiłam na całą noc .
Blog wyszedł przepyszny . Pięknie się prezentuję z wiórkami kokosowymi .
środa, 07 stycznia 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/01/Blok-czekoladowy-z-mleka-granulowanego.html