Wykonanie
Sałatka! Bardzo pyszna, bo z
truskawkami,
mozzarellą i
rukolą posypana prażonymi ziarnami. Bardzo lubię takie niecodzienne połączenia, które tylko z pozoru mogą wydawać się
dziwne. W tej
sałatce smaki przenikają się subtelnie i stopniowo, tworząc bardzo ciekawą kompozycję
smakową. Uwielbiam robić takie sałatki. Wchodzę do kuchni, wyciągam co mam w lodówce na ladę, myślę chwilę nad połączeniem smaków i działam, a
potem delektuję się pyszną i pożywną
sałatką, która powstała w zaledwie 5 minut. Mniam!

Składniki:3 garście
rukoli2 liście
sałaty karbowanej200 g
truskawek125 g
mozzarelli1 łyżka
ziaren słonecznika1 łyżka ziaren
sezamuoliwa z oliweksólświeżo zmielony
kolorowy pieprzświeża
bazyliaświeża
melisa
Rukolę i
sałatę karbowaną poukładać na talerzu.
Truskawki i
mozzarellę pokroić na plastry. Poukładać na sałatach. Na suchej patelni uprażyć
ziarna słonecznika i
sezamu. Pilnować, aby się nie przypaliły. Uprażonymi ziarnami posypać
sałatkę. Skropić
oliwą, dodać
zioła i doprawić do smaku. Podawać od razu. Smacznego!