To ciasto uzależnia. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy, piekłam je kilka razy pod rząd przez dobrych parę tygodni. Potem uzależnili się wszyscy, którzy go skosztowali. To ciasto ma wiele zalet. Jest puszyste i delikatne, owocowe i ekspresowe w wykonaniu, a do tego tanie. Przepis znalazłam tutaj .Składniki:5 jajek300 g mąki250 g cukru1/2 łyżeczki olejku rumowego4 łyżki rodzynek220 ml oleju1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej4 średnie jabłka (ja użyłam papierówek)sok z cytrynycukier puder (do posypania)Jabłka obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Jajka ubić z cukrem i olejkiem na puszystą masę. Dodać olej i zmiksować. Mąkę z sodą i proszkiem przesiać i dodać cynamon. Wymieszać. Mąkę połączyć z masą jajeczną za pomocą łyżki. Dodać jabłka i rodzynki. Wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą keksówki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka). Piec 50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!