ßßß
 
            
         Wiem...jestem monotematyczna...ale cóż poradzę, że tak pokochaliśmy z Mężem muffinki:) Te są cudowne. Szybkie, tanie i dają tyle możliwości kompozycji dzięki różnorodności smaków jogurtów. Przepis znalazłam na blogu poecile . Razem z pieczeniem są za pół godziny. Znikają równie szybko ;) Na zdjęciu w wersji owoców leśnych...Rano robiłam już malinowe;) Są wilgotne, pulchne i rozpływają się w ustach...Składniki:1,5 szklanki mąki pszennej - przesianej2 łyżeczki proszku do pieczenia - ja nie miałam więc dodałam pół łyżeczki proszku i półtorej sody oczyszczonejpół szklanki cukruszczypta soli2 jaja400g jogurtu100-120g margaryny - u mnie 100gMargarynę stopić i ostudzić. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre (jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodać mąki, jeżeli za gęste wody). Wszystko wymieszać. Piec w temperaturze 180'c około 20 minut . Polecam test patyczkowy.
Wiem...jestem monotematyczna...ale cóż poradzę, że tak pokochaliśmy z Mężem muffinki:) Te są cudowne. Szybkie, tanie i dają tyle możliwości kompozycji dzięki różnorodności smaków jogurtów. Przepis znalazłam na blogu poecile . Razem z pieczeniem są za pół godziny. Znikają równie szybko ;) Na zdjęciu w wersji owoców leśnych...Rano robiłam już malinowe;) Są wilgotne, pulchne i rozpływają się w ustach...Składniki:1,5 szklanki mąki pszennej - przesianej2 łyżeczki proszku do pieczenia - ja nie miałam więc dodałam pół łyżeczki proszku i półtorej sody oczyszczonejpół szklanki cukruszczypta soli2 jaja400g jogurtu100-120g margaryny - u mnie 100gMargarynę stopić i ostudzić. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre (jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodać mąki, jeżeli za gęste wody). Wszystko wymieszać. Piec w temperaturze 180'c około 20 minut . Polecam test patyczkowy.