Wykonanie

Przepis na sernik zaczerpnięty ze strony Kwestia Smaku .Tylko zrobiłam trochę inaczej... nie bawiłam się w dwa rodzaje
sera tylko poprostu dałam
ser twarogowy Pilos z Lidla i już... wyszedł super, jedynie nie ma takiego pięknego białego koloru jak w Kwestii... :(Ale co tam, ważne że smakował i młodzież się nie upiła Limoncello :DNo to podaję moją wersję przepisu...Składniki na 20 cm tortownicę:750g
sera twarogowego Pilos (albo jakiegoś innego)pół szklanki
cukru3
jajkałyżka
mąki ziemniaczanejskórka starta z
cytrynyłyżeczka
wanilii2 dorodne
mangokieliszek Limoncello
Ser ubić z
cukrem, dodawać po kolei całe
jajka,
potem kolejne składniki. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 160 stopni przez 70 minut, zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć drzwiczki i potrzymać kolejne 15 minut, wyjąć, wystudzić, wyłożyć na tortownicę, udekorować plasterkami
mango, polać Limoncello i pałaszować.Aha, pod blaszkę na której pieczemy wstawić drugą, na którą należy wylać szklankę
wody (robimy sernikowi saunę :).Smacznego!
