Wykonanie

Zostało trochę
rabarbaru po tym jak upiekłam na nim
kurczaka, a że kompotu z
rabarbaru nikt by nie tknął, zrobiłam coś co zawsze znika w tempie ekspresowym - muffiny!Składniki na 12-14 sztuk:2 szklanki
mąki (u mnie pół na pół pełnoziarnista i zwykła)1/2 szklanki
cukru + 2 łyżki do
rabarbaru1/2 kosztki
masłaszklanka
mlekałyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sodyszczypta
soli2
jajkaszklanka
rabarbaru pociętego na 1 cm kawałkitabliczka
czekolady (u mnie deserowa Wedla)
Rabarbar oczyścić z błonek, zasypać
cukrem, odstawić.
Masło roztopić, odstawić.Wymieszać w dwóch osobnych miskach składniki mokre i suche, połączyć je szybko i niezbyt dokładnie mieszając, dodać
rabarbar (ale bez soku) i drobno pokrojoną
czekoladę, wymieszać i nakładać do papilotek tak mniej więcej do 3/4 pojemności.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut.