Wykonanie
Danie to pochodzi z kuchni Lidla, z tą tylko różnicą, że ja zamiast
pstrąga łososiowego użyłam
łososia...Składniki dla 4 osób:4 filety
łososiapół kg
świeżego szpinaku4 łyżki
włoskich orzechów2-3 ząbki
czosnkumasło klarowane
sól,
pieprz do smaku
Łososia oczyścić, umyć, osuszyć, poslić, popieprzyć i odstawić na bok. Na
maśle usmażyć posiekany
czosnek, dodać
szpinak, podsmażyć przez 2-3 minuty. Naczynie żaroodporne posmarować
masłem, ułożyć w nim filety a na nich
szpinak, posypać posiekanymi
orzechami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.Ja
łososia podałam z gotowanymi
ziemniakami i
groszkiem cukrowym usmażonym tak jak
szpinak na
maśle z
czosnkiem i posypanym obficie
miętą.Smacznego!