Wykonanie
Jeżeli kocham, to kocham miłością szczerą, gorącą i nieustającą. Taka jest właśnie moja miłość do
szpinaku, który mogłabym jeść codziennie ;)
Dlatego, gdy w ręce wpadł mi zgrabny filet z
łososia od razu postanowiłam połączyć go ze
szpinakiem.
Wyszło, tak jak się spodziewałam - pysznie!

Składniki:
filet z
łososia - jakieś 300g
100g
świeżego szpinakucytrynaząbek
czosnkukilka gałązek świeżego
koperkułyżka
masłąsól,
pieprz do smaku
W garnuszku podduszamy
szpinak z niewielką ilością
wody. Doprawiamy go przeciśniętym przez praskę ząbkiem
czosnku,
solą i
pieprzem, a następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Na
szpinaku układamy naszego
łososia. Oprószamy go
solą i
pieprzem. Układamy na nim plasterki
cytryny, gałązki
koperku i wiórki
masła.
Przykrywamy naczynie folią aluminiową i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 30 minut.
Smacznego!
