Wykonanie

Dzisiaj serwuję trochę innego
schabowego, ale żeby tradycji stało się zadość, będzie w panierce :)Składniki dla 4 osób:4 kotlety
schabowe1 kulka
mozzarelli podzielona na 4 częściodrobina
mąkijajkobułka tartaolej do smażenia
sól,
pieprz do smakuCzerwone pesto - 4 łyżki
oliwy z oliwek, 3
suszone pomidory w
oleju, 4
czarne oliwki, 1 mała
papryczka chili, 2 łyżki
parmezanu.Z podanych składników zmiksować pesto, gdyby było za gęste, można dodać
oliwy.Kotlety umyć, osuszyć, nakryć folią spożywczą i rozbić. Każdy kawałek
mięsa smarować pesto, nakładać na nim kawałek
mozzarelli i zawijać jak krokiety. Obtaczać w
mące, rozbełtanym
jajku i
bułce tartej, smażyć na rumiano na rozgrzanym
oleju.Roladki podałam z usmażonymi boczniakami, które również przed smażeniem obtoczyłam w
mące,
jajku i
bułce tartej.Smacznego!

