Wykonanie
Tym razem kotlet
schabowy inaczej, może nawet devolay, bo w końcu chodzi o nadziewany
schab.Robiąc to danie trochę improwizowałam :) Miałam przygotowane
mięso na kotlety
schabowe, ale że mój B. nie przepada za takimi zwykłymi, tradycyjnymi, wymyśliłam coś, co spodobało i posmakowało jemu, mnie i naszym znajomym :)Oczywiście "wkład" może być zależny od tego, co lubicie, co macie w lodówce, czy na co macie ochotę, ja zrobiłam używając poniższych składników:->
schab, pokrojony w centymetrowe plastry, jak na kotlety->
czarne oliwki-> pesto (zielone)->
suszone pomidory->
mozzarella->
bazylia->
szynka-> roztrzepane
jajko (dodałam
soli,
pieprzu i
chili)->
bułka tarta->
oliwa, z łyżką
masłaUtłuczonego
schaba (powinien być cienki, żeby dobrze się usmażyć), smarujemy pesto, następnie układamy nasze składniki zaczynając od
szynki, zawijamy w rulon bądź kopertę; maczamy w roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Na rozgrzaną patelnię wylewamy
oliwę, dodajemy łyżkę
masła (spowoduje, że nasze
mięsko zbrązowieje) i chwilę smażymy z każdej strony.Po dosłownie kilku minutach nasz
schab inaczej, devolay czy po prostu kawałek
mięsa z dodatkami jest idealny do spożycia i wygląda tak:

SMACZNEGO!