Wykonanie
te placuszki są
wynikiem czyszczenia lodówki, nie podaję więc proporcji bo wszystko robiłam "na oko"potrzebne składniki:
mleko,
mąka,
jajka,
woda mineralna gazowana,
filet z kurczaka,
pieczarki,
cebula,
przyprawa do kurczaka,
Vegeta,
sól.
masło,
olej do smażenia.
Mleko,
jajka,
mąkę i
wodę mineralną łączymy w takich proporcjach żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe o konsystencji mniej więcej
śmietany.
Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na
maśle (ja
pieczarki od razu
solę żeby puściły sok) a po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę, podsmażamy aż
cebula zmięknie. Zostawiamy do wystygnięcia.Filet kroimy w kostkę dodajemy
przyprawę do kurczaka i wstawiamy na pół godziny do lodówki.Wszystkie składniki mieszamy, ewentualnie dodajemy
vegetę do smaku.Smażymy z obu stron na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.