ßßß
Składniki na 12 szt.100g miękkiego masła1/2 szklanki cukru pudru3 jajka65 ml mleka2 szklanka mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonejszczypta soliróżnokolorowe barwniki spożywczeżelki w kształcie tęczygwiazdki i motylki do dekoracjiSkładniki na krem:150 ml śmietany 30 %250 g serka mascarpone1/2 szklanki cukru pudruMasło ucieramy z cukrem pudrem tak aby powstała gładka masa. Dodajemy jajka. W drugiej miseczcemieszamy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Następnie na najniższych obrotach dodajemy mieszankę mączną na przemian z mlekiem, mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 5 części, do każdej dodajemy inny kolor barwnika, mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek w następujący sposób: po jednej łyżeczce ciasta z każdego koloru ( na środek dna papilotki ) Pieczemy 20-25 min. w temperaturze ok 190 st. C.Śmietanę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. Biały krem przekładamy do rękawa cukierniczego i okrągłą tylką wyciskamy obłoczki, do drugiej części kremu dodajemy niebieski barwnik i wyciskamy 2 niebieskie obłoczki po przeciwnych stronach babeczki. Nakładamy tęczowy żelek, ozdabiamy gwiazdkami i motylkami i cupcake-i gotowe!!!
Źródła:zaczerpnięte stąd i stąd :)))) ach jakie to proste ;)