ßßß
Składniki na cookie dough:1/2 kostki miękkiego masła2/3 szklanki cukru muscovado1/3 szklanki cukru1 1/2 szklanki mąki3/4 szklanki czekoladowych łezek ( chocolate chips)4 łyżki mlekaSkładniki na cupcakes 12 szt.:2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki miękkiego masła3 jajkaSkładniki na krem:3/4 kostki masła1 1/2 szklanki cukru pudru1/4 szklanki cukru muscovadoDo dekoracji :tęczowe żelki Zozolleperłowe kuleczkiZaczynamy dzień wcześniej od przygotowania kuleczek cookie dough. Zagniatamy wszystkie składniki razem, dzielimy na części. Z każdej części formujemy małe kuleczki, wkładamy je do miseczki zawijamy folia aluminiową i na dobę wkładamy do zamrażalnika, muszą być dobrze zmrożone, żeby się nie upiekły. Wyszła mi podwójna porcja czyli 24 szt, jedną część kuleczek schowałam w zamrażalniku na kolejne cupcake'i :)Następnego dnia przygotowujemy cupcakes. Miksujemy masło z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy jajka. W drugiej miseczce dokładnie mieszamy mąkę z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Łączymy ze sobą zawartość dwóch misek, dokładnie mieszamy. Do gniazd blaszki na muffiny wkładamy papilotki, do każdej z papilotek nakładamy po jednej łyżce ciasta, następnie na środek kładziemy jedna kuleczkę ( prosto z zamrażarki ) cookie doug i zalewamy kolejną łyżką ciasta - do 3/4 wysokości papilotek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 20 min.Ostudzone cupcakes przyozdabiamy kremem maślanym. Miksujemy na gładką masę masło, dodajemy do niego cukier puder i cukier muscovado. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nasze cudeńka. Dobrze by było, gdyby krem przed udekorowaniem poleżakował chwilę w lodówce ( około 30 min.) ja jednak użyłam go od razu po przygotowaniu i prezentował się elegancko. Po nałożeniu kremu dowolnie zdobimy babeczki.Smacznego !!!

Zainspirowana tym cudem i tym .