Wykonanie
Jak ja tęsknię za pieczeniem!!! Wciąż nie mam na nic czasu, po pracy wracam padnięta i na nic oprócz ogarnięcia domu nie mam czasu. Też tak macie??? W ostatnie weekendy, albo wesele, albo wyjazd integracyjny, albo imprezka rodzinna, potrzebuję chwili spokoju...o tak chwili. Jedyne co ostatnio upiekłam/ zrobiłam to kolejne babeczki tęczowe do przedszkola Potworka, muffiny dla koleżanki z pracy i właśnie tę
chałkę. Jest świetna, taka wysoka, mięciutka- idealna do
dżemu i
miodu, idealna jak komuś brakuje czasu - na wszystko.

Składniki:500 g
mąki pszennej5 g
drożdży instant ( suchych
drożdży)70 ml letniego
mleka175 g miękkiego
masła4 łyżki
cukru1 łyżeczka
soli3
jajkaWszystkie składniki umieszczamy w maszynie do wypieku
chleba, ustawiamy program normalny ( u mnie nr 1) na 750 g, średnią skórkę. Podczas pieczenia unosi się niesamowity zapach w domu...Życzę smacznego!!!


Przepis znaleziony tutaj