Wracam po dłuższej nieobecnosci :-)Dziś skromna, lekka propozycja. Doskonała, aby odetchnąć po trudach świąteczno-noworocznych, po ciężkim jedzeniu. Obawiałem się trochę tych surowych buraków, ale niepotrzebnie, surowe są równie dobre jak pieczone czy gotowane.Składniki (2 porcje):15 g orzechów włoskich2 średnie buraki1 średnia marchewka1 duża gruszka1 łyżeczka oliwy z oliwek1 łyżeczka sosu sojowegoszczypta pieprzu cayennekiełkicebuli (lub inne)Orzechy lekko posiekać i zalać przegotowaną wodą (najlepiej na godzinę przed przyrządzeniem sałatki). Buraki, marchew i gruszki obrać, pokroić w niewielką kostkę (ok 1cm) i wrzucić do miski. Dodać odsączone orzechy. Wymieszać oliwę z sosem sojowym i pieprzem cayenne, delikatnie połączyć sałatkę z dressingiem. Przed podaniem przybrać kiełkami.Smacznego :-)