ßßß
W dalszym ciągu wykorzystuję mus jabłkowy od mojej babci. Proponuję Wam bardzo aromatyczne, pulchniutkie i wligotne ciasto. A na dodatek bardzo sycące - zawiera bowiem mnóstwo owoców i orzechów.(forma 24x24cm)150g mąki2 łyżki kakao3/4 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki soli60g masła150g cukru1 łyżeczka esencji waniliowej2 jajka250g musu jabłkowego50g orzechów włoskichgarść winogron40g gorzkiej czekolady
Wymieszać mąkę, kakao, sodę i sól. Utrzeć masło z cukrem i esencją waniliową. Dodać jajka i zmiksować. Dodawać mieszankę z mąką na zmianę z musem jabłkowym i miksować. Ciasto przełożyć do formy uprzednio posmarowanej masłem. Posypać pokrojonymi orzechami włoskimi i winogronami. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Piec 35 minut w 180 stopniach.Smacznego!