Wykonanie

Pierwsze dni jesieni , a
makaron jedzony w pełnym słońcu na tarasie wprawił mnie w genialny nastrój :)300g spaghetti1 duży
bakłażan4 duże
pomidory1
czerwona cebylą2 duże ząbki
czosnkulistki świeżej
bazylii - poszarpane-1 łyżkapół łyżki
cukrusóltłuszcz do smażenia
parmezan do posypaniakostka knorr do
makaronówZaczynamy od
bakłażana - kroimy na plastry i wsadzamy do durszlaka, jednocześnie obsypując mocno
solą, zostawiamy tak na 30 minut aby puścił gorzki sok. Następnie na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażymy na zloty kolor. Warto odsączyć po usmażeniu plastry
bakłażana na papierowym ręczniku.
Makaron gotujemy na kostce.
Pomidory kroimy na 4 części .
Cebule w piórka a
czosnek w plasterki. Na rozgrzany w rondlu tłuszcz, wrzucamy
cebulę i
czosnek , podsmażamy. Po jakimś czasie dodajemy
pomidory i
bazylię,
cukier. Dusimy pod przykryciem około 15 minut , od czasu do czasu mieszając. Dosalamy do smaku. Następnie odkrywamy i mieszamy od czasu do czasu nadal na małym ogniu aż będziemy
mieć jednolity sos.Na talerzu kładziemy
bakłażana makaron i polewamy sosem . Posypujemy
parmezanem.Polecam ... K !