Wykonanie
Ten deser to prawdziwa rozkosz dla wielbicieli kremów.Połączenie dwóch smaków - nutellowego i
migdałowego z chrupkimi
bezami.
Bezy powinny być domowe, bo kupne lubią się rozpuszczać w kremie,a chodzi o to by było je wyraźnie czuć,no chyba, że macie jakieś bardzo dobre i sprawdzone -ja
póki co takich nie spotkałam.

Składniki:300 ml
śmietanki 30%250 g
serka mascarponekieliszek
likieru Amaretto1 pełna łyżka nutelli1 łyżka
cukru pudrukilka bez

Wykonanie:
Serek mascarpone podzielić na dwie części. Do jednej dodać kieliszek
likieru i dobrze wymieszać. Drugą część połączyć z nutellą. Zimną
śmietankę ubić na sztywno z
cukrem pudrem. Teraz podzielić ją na połowę. Jedną część połączyć z masą nutellową, a drugą z masą z
amaretto. Do masy białej dodać połamane
bezy ( na niezbyt małe kawałki ). Lekko zamieszać. Do szklanek nakladać trochę masy białej, trochę nutellowej. Zamieszać lekko nożem, aby uzyskać efekt "zmieszania". Wstawić do lodówki i schłodzić.Przepis na moje
bezy domowe można znaleźć tu: http://zjemto.blox.pl/2013/02/Pavlova-w-pucharkach.html