ßßß
Składniki:300 ml śmietanki 30%250 g serka mascarponekieliszek likieru Amaretto1 pełna łyżka nutelli1 łyżka cukru pudrukilka bez
Wykonanie:Serek mascarpone podzielić na dwie części. Do jednej dodać kieliszek likieru i dobrze wymieszać. Drugą część połączyć z nutellą. Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Teraz podzielić ją na połowę. Jedną część połączyć z masą nutellową, a drugą z masą z amaretto. Do masy białej dodać połamane bezy ( na niezbyt małe kawałki ). Lekko zamieszać. Do szklanek nakladać trochę masy białej, trochę nutellowej. Zamieszać lekko nożem, aby uzyskać efekt "zmieszania". Wstawić do lodówki i schłodzić.Przepis na moje bezy domowe można znaleźć tu: http://zjemto.blox.pl/2013/02/Pavlova-w-pucharkach.html