Wykonanie
Po trudach dnia codziennego warto sobie przygotować słodki deser. Na pewno humor od razu nam się poprawi a problemy okażą się takie malutkie.Składniki na 6 porcji250 g
mascarpone200 ml kilkanaście kremówki100g
cukru pudrukilkanaście bezików (ew blat
bezowy)0 , 5 kg tryskawek8 polówek
brzoskwiń z puszki1.
śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec
cukier puder2.nie przerywając ubijania dodawać po łyżce
serek mascarpone i miksować krótko do połączenia się składników.3.30 dkg
truskawek zmiksować na mus4.osobno zmiksować
brzoskwinie5 Na dno pucharków wlać przygotowany przecier
truskawkowy, na nim rozsypać część pokruszonych bez a następnie masę z
serka mascarpone. Następnie dołożyć pozostałe
truskawki pokrojone w większe kawałki, i znowu
serek beza a na wierzch mus
brzoskwiniowy.