Wykonanie
Małe serniczki
jagodowe, na spodzie z
ciasteczek oreo.Dekoracja
bitą śmietaną, dodatkowo nadaje im lekkości.Szkoda tylko, że sezon
jagodowy już za nami,bo najchętnięj obsypałabym je jeszcześwieżymi
owocami.

Składniki: na 14-16 serniczków500g
twarogu mielonego ( może być wiaderkowy )150 g mrożonych
jagód40 ml
śmietany kremówki1/2 szklanki
cukru3
jajka1
budyń waniliowy bez
cukruponadto:14-16
ciasteczek oreo ( bądź połowę )300 ml
śmietany 30 %1 łyżka
cukru pudruSposób wykonania:
Ser połączyć z
cukrem.
Jagody ze
śmietanką zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać do
sera. Zmiksować.Następnie dodawać po jednym
jajku. Na koniec wsypać proszek budyniowy. Miksować do połączenia składników.Przygotować papilotki do muffinek. Jeśli macie różne rodzaje, wykorzystajcie większe. Ja piekłam w dwóch różnych i w mniejszych było trochę za mało masy serowej.Do każdej papilotki włożyć
ciastko oreo, bądź jego połówkę, albo połamane kawałki.Nalać masy serowej, do 4/5 wysokości.Piec w temp. 160C ok. 20-30 minut, aż masa na wierzchu będzie całkowicie ścięta.Wystudzić. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Śmietanę ubić z
cukrem na sztywno i udekorować serniczki. Posypać okruszkami
ciastek.Smacznego :)
