ßßß
Składniki: na 14-16 serniczków500g twarogu mielonego ( może być wiaderkowy )150 g mrożonych jagód40 ml śmietany kremówki1/2 szklanki cukru3 jajka1 budyń waniliowy bez cukruponadto:14-16 ciasteczek oreo ( bądź połowę )300 ml śmietany 30 %1 łyżka cukru pudruSposób wykonania:Ser połączyć z cukrem. Jagody ze śmietanką zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać do sera. Zmiksować.Następnie dodawać po jednym jajku. Na koniec wsypać proszek budyniowy. Miksować do połączenia składników.Przygotować papilotki do muffinek. Jeśli macie różne rodzaje, wykorzystajcie większe. Ja piekłam w dwóch różnych i w mniejszych było trochę za mało masy serowej.Do każdej papilotki włożyć ciastko oreo, bądź jego połówkę, albo połamane kawałki.Nalać masy serowej, do 4/5 wysokości.Piec w temp. 160C ok. 20-30 minut, aż masa na wierzchu będzie całkowicie ścięta.Wystudzić. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.Śmietanę ubić z cukrem na sztywno i udekorować serniczki. Posypać okruszkami ciastek.Smacznego :)