ßßß
Składniki (3-4 porcje):- dorsz atlantycki ok. 400 g (1 duży filet)- 1/2 cytryny- sól, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, curry, garam masala- olej do smażeniaSos:- 0,5 kg kurek- 2 cebule- 2 łyżki oleju- 1 łyżeczka masłaDorsza pokrój na mniejsze kawałki. Rybę skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą i przyprawami (pieprzem cytrynowym, ziołowym, curry i garam masala). Schowaj do lodówki i w tym czasie przygotuj sos. Cebule pokrój w drobną kostkę. Podsmaż je na oleju, dodaj umyte i przebrane kurki. Podsmażaj 3 minuty, dodaj masło i podsmażaj kolejne 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem. Rybę podsmaż na niewielkiej ilości oleju, po 3-4 minuty z każdej strony. Gotową rybę polej sosem.