Wykonanie
Kiedyś nie lubiłam ryb, teraz za nimi przepadam. Jeśli mam do wyboru
mięso i
rybę, zdecydowanie wolę
rybę ;).
Flądra w takiej panierce jest przepyszna, polecam :)Składniki:- 2 tusze
flądry (bądź 4 filety)- 2 łyżki
bułki tartej ( z
ciemnego pieczywa)- kilka plastrów
boczku- 1
cytryna-
olej rzepakowy-
sól,
pieprz do smaku,
czosnek granulowany,
papryka słodka,
zioła prowansalskie,
pieprz ziołowyBoczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać
bułkę tartą,
boczek, kilka łyżek
oleju,
przyprawy, sok z ćwiartki
cytryny.
Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować
olejem, przyprawić
solą i
pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z
ziemniakami i
sałatą z warzywami.