ßßß
Kiedyś nie lubiłam ryb, teraz za nimi przepadam. Jeśli mam do wyboru mięso i rybę, zdecydowanie wolę rybę ;). Flądra w takiej panierce jest przepyszna, polecam :)Składniki:- 2 tusze flądry (bądź 4 filety)- 2 łyżki bułki tartej ( z ciemnego pieczywa)- kilka plastrów boczku- 1 cytryna- olej rzepakowy- sól, pieprz do smaku, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowyBoczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać bułkę tartą, boczek, kilka łyżek oleju, przyprawy, sok z ćwiartki cytryny. Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z ziemniakami i sałatą z warzywami.