Wykonanie
Ostatnio miałam trochę zajęć, dlatego też wpisów na blogu jest mniej, ale obiecuję, że się to zmieni.Przyznam się, że nie lubię rosołu....może znajdzie się garstka osób które też za nim nie przepadają ;)Ugotowałam, zawsze mam dylemat co zrobić z
mięsem...przypomniałam sobie sposób mojej mamy, prosty a jakie smaczne
mięso, gdyby ktoś mnie takim poczęstował nie pomyślałabym, że
mięso jest z rosołu.Zapraszam:)
Składniki:1-2
jajka,3 ząbki
czosnku,
słodka papryka,
sól,
pieprz do smaku,
bułka tarta do panierowania,
olej rzepakowy do smażenia,Ostudzone
mięso z rosołu, przyprawiamy
solą,
pieprzem i
słodką papryką.
Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim
mięso.
Mięso panierujemy w rozkłóconym
jajku i następnie w
bułce tartej.Smażymy na złoto-brązowy kolor na
oleju rzepakowym.Usmażone
mięso odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.Podajemy z
ziemniakami i surówka.Smacznego :)