Wykonanie
Mało składników, ale za to każdy o mocnym smaku. Rzadko używam gorgonzoli, ale jakimś sposobem znalazła się w lodówce i trzeba było wymyślić, jak ją wykorzystać. Jako fanka sałatek, połowę zużyłam właśnie na nią, a reszta trafiła do
makaronu, który już niedługo się tutaj pojawi :)

Składniki (3 porcje):- 75 g mieszanki
sałat- 1 duży
filet z kurczaka-
sól,
pieprz do smaku, ulubione
przyprawy- sos: oliwa/olej,
sól,
pieprz,
bazylia,
papryka słodka,
chili cayenne- 1
granat- 60 g gorgonzoli
Kurczaka pokrój w paski/kostkę.
Posól, popieprz i posyp ulubionymi
przyprawami (mogą być takie same jak w sosie). Podsmaż na patelni z olejem/oliwą lub zgrilluj na grillowej patelni. Wybierz pestki
granatu*. Na talerzach ułóż
sałatę. Posyp pokruszoną gorgonzolą,
kurczakiem i pestkami
granatu. Polej sosem (wymieszane składniki na sos).

* Dobra metoda jak to zrobić dość prosto i bez brudzenia, tutaj .