Wykonanie

Tak gorąco, że nic się nie chce robić, a co dopiero pichcić obiadki… Z wieką pomocą przychodzą półprodukty. Dziś wybrałam szybką,
makaronową sałatkę na zimno.Do ugotowanego i ostudzonego
makaronu dodajemy to co mamy pod ręką. Ja dodałam słoiczek warzyw w
oleju “Condiriso” Saclà,
oliwki i malutkie
cebulki również “Saclà”, polędwiczkę bresaola, pokrojoną w cieniutkie paseczki, wędzony
żółty ser i dużą garść
rukoli "Fit&Easy". Lekko i zdrowo!Dwa słowa o
polędwicy bresaola. Bresaola to rodzaj solonej, dojrzewającej na surowo
polędwicy, produkowanej z najwyższej jakości
mięsa wołowego ( di
manzo) lub
koniny (di cavallo).

Zdjęcie z netu (click)Bresaola jest lekkostrawna, dlatego można ją dawać bez obawy naszym maluchom, jest również polecana w dietach, szczególnie tych
białkowych.100 g zawiera: 151 Kcal, dużo
białka 32.0 g,
sodu 1597 mg, potasu 505 mg, żelaza 1,4 mg (jadam jej więcej gdy mam oddać krew), fosforu 168 mg, oraz witaminy B i PP.Więcej o bresaola możecie przeczytać u Pascala .

Składniki na 4 osoby:400 g
makaronu2 słoiczki warzyw w
oleju Condiriso, nie ważne że są do
ryżu,z
makaronem tez pyszne))parę
oliwek i
cebulek w zalewie Saclà100 g
wędzonego sera żółtego150 g
polędwiczki bresaolaDuża garść
rukoli "Fit&Easy"
SólGotujemy
makaron al dente, hartujemy w zimnej wodzie. Dodajemy po kolei wszystkie składniki sałatki: warzywa odsączone z
oleju,
oliwki i
cebulki,
ser pokrojony w kosteczkę, bresaole w paseczki i posiekaną
rukolę. Wszystko dobrze mieszamy i solimy do smaku. Wstawiamy na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły. Podajemy prosto z lodówki, można dodać łyżkę
majonezu, ale wtedy nie będzie już tak dietetycznie.Smacznego.

