Wykonanie

Sama buzia się
śmieje, jak widzę te kolorowe “ingrediencje” do
cytrusowego smoothie. Od razu przypomina mi się lato, plaża i słońce!Zimo, my już ci dziękujemy!!!!

Składniki na 1-2 porcje:1/2 dojrzałego
awokado1 mrożony
banan(obrany i zamrożony)1/4 szklanki
jogurtu (u mnie grecki)sok z ½
cytrynysok z ½
pomarańczy1/2 łyżeczki
syropu z agawy/miodu/cukru brązowego1/2 szklanki
mleka migdałowego50 ml soku z
owoców goji Oleofarm1/4 szklanki
wodyWyciskamy sok z
pomarańczy i
cytryny, filtrujemy przez sitko w celu wyelimoowania pestek.
Awokado myjemy, kroimy na na pół, usuwamy pestkę i łyżeczką wybieramy miąższ. Miąższ z
awokado, mrożony
banan,
jogurt, sok z cytrusow i
owoców goji, oraz
mleko wrzucamy do kielicha blendara i dokładnie miksujemy.Jeśli zachodzi taka potrzeba i smoothie wydaje się troszkę za gęste, możemy dolać trochę
wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na koniec słodzimy do smaku i jeszcze raz dokładnie miksujemy.

