ßßß
Przygotowujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, tylko, że zamiast 500ml mleka dajemy 350ml (cukier dodajemy normalnie, czyli 2 łyżki). Zostawiamy przykryte do ostudzenia.W garnuszku roztapiamy masło i dodajemy cukier. Mieszamy podgrzewając by mniej więcej się rozpuścił. Zostawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy jajka, jogurt, ekstrakt waniliowy. Mieszamy do połączenia.W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól.Nagrzewamy piekarnik do 180°C, a gdy się nagrzeje dodajemy mokre składniki do suchych, szybko i krótko mieszamy, tak by składniki mniej więcej się połączyły (mogą zostać grudki).Na dno foremki wyłożonej papilotką kładziemy po łyżce ciasta, na to budyń i przykrywamy ciastem (cała papilotka może być wypełniona ciastem, muffiny urosną, ale nie wypłyną). Posypujemy otrębami lub płatkami owsianymi.Wkładamy do piekarnika i pieczemy 18-20 minut.