Wykonanie
Dzisiaj jest post, nie miałam koncepcji co zrobić na obiad, więc zabrałam się za niezawodne naleśniki :-), które są u mnie zawsze dyżurnym obiadem.

Składniki:2 czubate szkl.
mąki2
jajkaszczypta
soli2 łyżki czubate
cukruok. 2 szkl.
mlekaolej lub
słonina do smażeniado przełożenia:Wykonanie:Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, miksując wszystkie składniki razem. Jeżeli chcemy, żeby naleśniki wyszły nam bardziej puszyste,
białka należy ubić osobno i dopiero na końcu je dodać i wymieszać. Można również dodać do ciasta troszkę
proszku do pieczenia.Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, posmarowanej kawałkiem
słoniny lub na odrobinie
oleju.Po usmażeniu smarować
dżemem lub
serkiem waniliowym i zwijać w trójkąty, bądż rulony, jak nam pasuje :-)

Smacznego!