ßßß
 
            
         Składniki:ok. 50 dkg żeberek3 duże cebule4 ząbki czosnkutłuszcz do smażenia (olej)kromka chlebavegeta, pieprz, maggypapryka w proszku,zioła prowansalskieprzyprawa do gyrosaszklanka piwaWykonanie:Żeberka opłukać i podzielić na kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i dobrze zrumienić z obu stron. Chwilę je posmażyć, a następnie dodać pokrojoną na półtalarki cebulę. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucić kromkę chleba. Wszystko dusić pod przykryciem, podlewając piwem. .Jeśli odparuje nam piwo, dolewać wody, tak żeby nam się mięso nie przypalało. Kiedy żeberka będą już miękkie, potrawa gotowa, smacznego :-)
Składniki:ok. 50 dkg żeberek3 duże cebule4 ząbki czosnkutłuszcz do smażenia (olej)kromka chlebavegeta, pieprz, maggypapryka w proszku,zioła prowansalskieprzyprawa do gyrosaszklanka piwaWykonanie:Żeberka opłukać i podzielić na kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i dobrze zrumienić z obu stron. Chwilę je posmażyć, a następnie dodać pokrojoną na półtalarki cebulę. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucić kromkę chleba. Wszystko dusić pod przykryciem, podlewając piwem. .Jeśli odparuje nam piwo, dolewać wody, tak żeby nam się mięso nie przypalało. Kiedy żeberka będą już miękkie, potrawa gotowa, smacznego :-) Kategoria:Dania główneAutor(ka): agattekh Czas publikacji: poniedziałek, 16 stycznia 2012 14:28OpcjePoleć znajomemu wpis „Żeberka na cebuli w sosie własnym”
Kategoria:Dania główneAutor(ka): agattekh Czas publikacji: poniedziałek, 16 stycznia 2012 14:28OpcjePoleć znajomemu wpis „Żeberka na cebuli w sosie własnym”