Wykonanie
Propozycja na pyszny obiad dla rodziny :-)
Składniki:ok. 50 dkg
żeberek3 duże
cebule4 ząbki
czosnkutłuszcz do smażenia (
olej)kromka
chlebavegeta,
pieprz,
maggypapryka w proszku,
zioła prowansalskieprzyprawa do gyrosaszklanka
piwaWykonanie:
Żeberka opłukać i podzielić na kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i dobrze zrumienić z obu stron. Chwilę je posmażyć, a następnie dodać pokrojoną na półtalarki
cebulę. Dodać
przyprawy i przeciśnięty przez praskę
czosnek. Dorzucić kromkę
chleba. Wszystko dusić pod przykryciem, podlewając
piwem. .Jeśli odparuje nam
piwo, dolewać
wody, tak żeby nam się
mięso nie przypalało. Kiedy
żeberka będą już miękkie, potrawa gotowa, smacznego :-)
Kategoria:Dania główneAutor(ka): agattekh Czas publikacji: poniedziałek, 16 stycznia 2012 14:28OpcjePoleć znajomemu wpis „Żeberka na
cebuli w sosie własnym”