ßßß
Oczywiście troszkę przepis po swojemu zmieniłam...Składniki:12 szt. rurek makaronowych typu cannelloni6 średnich ugotowanych ziemniaków30 dkg sera twarogowego2 średnie cebulekawałek wędzonego boczkupieprz, sóltłuszcz do smażeniaWykonanie:Najpierw przygotować farsz w następujący sposób::ser i wystudzone, ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce. Cebule obrać, pokroić w miarę drobno i podsmażyć na tłuszczu. Połowę dodać do zmielonego farszu, przyprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Drugą część cebuli zostawić do okrasy. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć i połączyć z pozostawioną częścią cebuli.Makaron lekko podgotować (ok. 5 min) w osolonej wodzie (można dodać trochę kropli oliwy, nie będzie sklejał), odcedzić i przelać zimną wodą.Następnie nadziewać farszem rurki makaronu i układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Na sam koniec polać rurki okrasą z boczku i cebuli. Naczynie przykryć przykrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. ok. 180 st. C i zapiekać 15 minut.Rada : rurki nadziewałam szprycą do kremu bez końcówki, sprawnie mi poszło :-)Smacznego :-)