ßßß
Cookit - przepis na Kapusta włoska na wędzonym boczku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapusta włoska na wędzonym boczku
Składniki
Kapusta włoska
Cebula
Boczek wędzony
Kostka rosołowa
Sos sojowy
Sól
Pieprz
Mąka
Wykonanie
Duszona
kapusta włoska
doskonale komponuje się, jako dodatek do dań z
mięsem
i
ziemniakami
, zaś podawana z
pieczywem
może być pojedynczym daniem.Składniki:1 mała główka
kapusty włoskiej
1 duża
cebula
ok. 25 dag
wędzonego boczku
1
kostka rosołowa
3 łyżki
sosu sojowego
sól
,
pieprz
1 czubata łyżka
mąki
kukurydzianejWykonanie:
Kapustę
poszatkować, wypłukać i zalać taką ilością
wody
żeby się nie przypalała.
Cebulę
obrać, pokroić i dodać do
kapusty
. Dorzucić rosołek i gotować prawie do miękkości.Na patelni wytopić pokrojony w kosteczkę
boczek
. Dodać
mąkę
kukurydzianą i przesmażyć, uważać żeby nie przypalić zasmażki.Tak przygotowaną zasmażkę dodać do
kapusty
, doprawić
solą
,
pieprzem
i
sosem sojowym
, zagotować.Ja do dekoracji posypałam
kapustę
przed podaniem posiekanym
szczypiorkiem
.Smacznego :-)
Źródło:
http://agattek.blox.pl/2014/04/Kapusta-wloska-na-wedzonym-boczku.html
Przepisy powiązane
Kluseczki kujawskie
Kluseczki kujawskie
Kluseczki kujawskie
Kluseczki kujawskie
Kluseczki kujawskie
Składniki powiązane (0)