Pięknie prezentuje się na talerzu, a przy tym pyszna i łatwa w przyrządzeniu. Podana z ziemniakami może być daniem obiadowym, a z pieczywem na ciepłą kolację :-) polecam...Składniki:ok. 1/2 kg mięsa mielonego2 woreczki ryżu4 duże dorodne czerwone papryki2 cebule8 plasterków sera żółtegoprzyprawy: sól, pieprz, oregano3 ząbki czosnkuolej do formyWykonanie:Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Ryż ugotować i dodać razem z cebulą do mięsa mielonego. Wymieszać wszystko razem z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę na jednolitą masę.Papryki umyć, przekroić na pół wzdłuż i pozbawić gniazd nasiennych. Każdą połówkę napełnić przygotowanym farszem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim papryki, przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika na ok. 1 godz. w temp. 180 st.C. 15 minut przed wyjęciem ułożyć na każdej papryce po plasterku zółtego sera i zapiec już bez przykrycia.Smacznego :-)