ßßß
Zupę krem można podać z groszkiem ptysiowym, tostami lub sucharkami . Polecana szczególnie dla osób dbających o linie :-)Składniki:ok. 1/2 kg pieczarek3 ziemniaki1 korzeń pietruszki1 serek topiony1 cebula2 rosołki1 1/2 litra wodysól, pieprzoliwa z oliwekszczypta tymiankugęsta śmietana do dekoracjiWykonanie:Pieczarki umyć, odsączyć z wody i pokroić w kostkę. Przesmażyć na maśle lub oliwie, pod koniec posolić.W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę.Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i zalać wodą, dodać rosołki, wszystko razem gotować.Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodać pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Wrzucić serek topiony i zagotować.Na koniec zupę zmiksować blenderem.Podawać z kleksami gęstej śmietany.Smacznego :-)