SKŁADNIKI:1/2 dyni piżmowejrozmaryn2 łyżki masłaser pleśniowycammembertciasto francuskie150 ml śmietany 30%3 ząbki czosnkuświeżo mielony pieprzsól2 jajkaDynię obieramy, kroimy w kostkę. Dusimy na patelni z masłem i czosnkiem pokrojonym na plasterki. Doprawiamy solą , obsypujemy dość intensywnie rozmarynem. Smażymy do momentu by była miękka ale nie rozgotowana.Ciastem francuskim wylepiamy tortownicę, nakłuwamy dno i boki widelcem. Wykładamy na ciasto dynię. W miejsca pomiędzy kawałkami dyni układamy kawałki pokrojonego sera pleśniowego.Śmietanę łączymy z jajkami, doprawiamy pieprzem. Wylewamy na naszą tartę zakrywając dynię.Pieczemy ok 40minut w temp. na początku 150C stopniowo zwiększając do 180C.*inspiracja przepisem http://mirabelkowy.blogspot.com PRZEPYSZNY POMYSŁ :)