ßßß
Cookit - przepis na ZUPA POMIDOROWO-PIECZARKOWA
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
ZUPA POMIDOROWO-PIECZARKOWA
Składniki
Bulion grzybowy
Marchew
Pietruszka
Pieczarki
Pomidor
Przecier pomidorowy
Pieprz
Ryż
Wykonanie
Składniki:* 0,5 litra
bulionu grzybowego
* 1
marchewka
* 1
pietruszka
* 250 g pokrojonych w plasterki
pieczarek
* 250 g pokrojonych
pomidorów
bez skórki* 500 ml.
przecieru pomidorowego
* odrobina
pieprzu
*
ryż
Gotujemy
bulion
(
grzybowy
) do którego dodajemy
włoszczyznę
i pokrojone w plasterki
pieczarki
. Po ugotowaniu wrzucamy pokrojone
pomidory
i przecier - jeszcze trochę gotujemy, doprawiając na końcu do smaku świeżo mielonym
pieprzem
. Podałam z ulepioną
ryżową
kulą ozdobioną
pietrzuszką
:) Smacznego.* Przed podaniem zaprawiłam jeszcze zupę odrobiną
śmietany
z
mąką
i dużą ilością
ziół prowansalskich
.
Źródło:
http://mj-zesmakiem.blogspot.com/2012/04/zupa-pomidorowo-pieczarkowa.html
Przepisy powiązane
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz szczeciński
Składniki powiązane (0)