ßßß Cookit - przepis na ZUPA POMIDOROWO-PIECZARKOWA

ZUPA POMIDOROWO-PIECZARKOWA

nazwa

Wykonanie

Składniki:
* 0,5 litra bulionu grzybowego
* 1 marchewka
* 1 pietruszka
* 250 g pokrojonych w plasterki pieczarek
* 250 g pokrojonych pomidorów bez skórki
* 500 ml.przecieru pomidorowego
* odrobina pieprzu
* ryż
Gotujemy bulion (grzybowy) do którego dodajemy włoszczyznę i pokrojone w plasterki pieczarki. Po ugotowaniu wrzucamy pokrojone pomidory i przecier - jeszcze trochę gotujemy, doprawiając na końcu do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podałam z ulepioną ryżową kulą ozdobioną pietrzuszką :) Smacznego.
* Przed podaniem zaprawiłam jeszcze zupę odrobiną śmietany z mąką i dużą ilością ziół prowansalskich.
Źródło:http://mj-zesmakiem.blogspot.com/2012/04/zupa-pomidorowo-pieczarkowa.html