Wykonanie
Prosty i rewelacyjny przepis Tessy Capponi-Borawskiej.
CYTRYNOWE SPAGHETTI Z
ZIOŁAMI I
ANCHOISSkładniki (dla 4 osób):1 pęczek
natki pietruszki,duża garść liści
bazylii,kilka gałązek świeżej
mięty,kilka gałązek świeżego
tymianku,puszka filetów
anchois,3 łyżki
oliwy z oliwek,skórka otarta z 1
cytryny,
pieprz,spaghetti (ilość wg uznania).JAK TO ROBIMY?
Zioła i
anchois drobno siekamy i mieszamy z
oliwą oraz z
skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku
pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na co najmniej pół godziny, by smaki się połączyły.
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i wrzucamy do sosu. Mieszamy i od razu podajemy.Smacznego!
Źródło: KUCHNIA 8-2012