ßßß Cookit - przepis na CYTRYNOWE SPAGHETTI Z ZIOLAMI I ANCHOIS

CYTRYNOWE SPAGHETTI Z ZIOLAMI I ANCHOIS

nazwa

Wykonanie

Prosty i rewelacyjny przepis Tessy Capponi-Borawskiej.
CYTRYNOWE SPAGHETTI Z ZIOŁAMI I ANCHOIS
Składniki (dla 4 osób):
1 pęczek natki pietruszki,
duża garść liści bazylii,
kilka gałązek świeżej mięty,
kilka gałązek świeżego tymianku,
puszka filetów anchois,
3 łyżki oliwy z oliwek,
skórka otarta z 1 cytryny,
pieprz,
spaghetti (ilość wg uznania).
JAK TO ROBIMY?
Zioła i anchois drobno siekamy i mieszamy z oliwą oraz z skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na co najmniej pół godziny, by smaki się połączyły.
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i wrzucamy do sosu. Mieszamy i od razu podajemy.
Smacznego!
Źródło: KUCHNIA 8-2012
Źródło:http://bosko-bo-wlosko.blogspot.com/2012/08/cytrynowe-spaghetti-z-ziolami-i-anchois.html