Wykonanie
Dzisiaj, przeważnie jak w każdy czwartek propozycja na ekspresowy obiad.Ta pochodzi z miesięcznika Kuchnia (5-2011) i przedstawiona jest jako DAJ MI 15 MINUT!, ale przygotowanie zajmuję jednak chwilkę dłużej :D
Składniki (dla 2 osób):2
filety z kurczaka,2
szalotki,pęczek
natki pietruszki,330 ml
jasnego piwa,3 łyżki
śmietany 18 %,
olej z pestek
winogron,
sól,
pieprz.Wykonanie:Filety kroimy na kawałki, solimy i
pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy
olej i szklimy pokrojoną w piórka
cebulę. Dodajemy
kurczaka i smażymy przez kilka minut na dużym ogniu. Wlewamy
piwo, dodajemy posiekaną
natkę i dusimy przez około 10 minut.
Dodajemy
śmietanę, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, mieszamy.Przed podaniem dekorujemy
natką.
Smacznego!