Wykonanie
MAKARON Z
BROKUŁAMI

Składniki (dla 2 osób):200 g
makaronu,
brokuł,2 garści prażonego
sezamu ,100 g
sera pleśniowego (użyłam lazura),2
pomidory,
olej z pestek
winogron,
cytryna,
sól,świeżo mielony
pieprz.Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy, tak aby został twardy i chrupiący.
Sezam prażymy na patelni do zrumienienia.

Na patelnię wrzucamy
makaron,
brokuła,
olej z pestek
winogron, pokrojony
ser pleśniowy i mieszamy.Rozkładamy na talerze, posypujemy
sezamem, skrapiamy
sokiem z cytryny, doprawiamy
solą i świeżo mielonym
pieprzem.Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę
pomidory.

Obiad, jeśli z niego coś zostanie możemy włożyć do lodówki, gdzie zmieni się w lekką i smaczną
sałatkę w sam raz na kolację.Smacznego!