Wykonanie
Pyszne, puszyste, delikatne ciasto ucierane, któremu nuty egzotycznej dodają
wiórki kokosowe oraz
limonka. W sam raz na niedzielne, letnie popołudnie!

Składniki:180 g
masła,niepełna szklanka
cukru,3
jajka,1 i 3/4 szklanki
mąki pszennej,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,szczypta
soli,1 szklanka
wiórków kokosowych,3/4 szklanki
maślanki,sok i skórka otarta z 1
limonki,3 szklanki
jagód,
cukier puder, do oprószeniaWykonanie:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę i proszek przesiewamy, mieszamy z
solą i wiórkami kokosowymi, odkładamy.
Masło i
cukier ucieramy mikserem na jasną, puszystą masę. Dodajemy
jajka, jedno po drugim, po każdym dokładnie ucierając. Dodajemy odłożone suche składniki na przemian z
maślanką, miksując. Miksujemy krótko, tylko do połączenia się składników. Dodajemy skórkę i
sok z limonki, miksujemy.Formę o wymiarach 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. W formie rozprowadzamy równo ciasto, na wierzch wysypujemy
owoce.Pieczemy w temperaturze 175ºC przez 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem oprószamy
cukrem pudrem.

Smacznego :)Przepis pochodzi z: mojewypieki.com