ßßß Cookit - przepis na Krem brzoskwiniowy z orzechami

Krem brzoskwiniowy z orzechami

nazwa

Wykonanie

Feniksowa Kuchnia
Podstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do serca.
Blog > Komentarze do wpisu
« Aromatyczny pieczony pstrąg
Ciemny żytni chleb polski - ... »
Kiedy robiłam mini torciki, została mi masa kremu.Nie bardzo wiedziałam co z nią zrobić, dlatego wykorzystałam ja na deser :)
Kwaskowaty, orzeźwiający. Polecam nieco go zmrozić przed podaniem :)
Składniki na 5-6 miseczeki deseru:
1 puszka brzoskwiń
250g serka macarpone
330g śmietanki 30% lub więcej (do ubicia)
2 łyżki cukru
1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
pół łyżeczki kwasku cytrynowego
orzechy włoskie
brązowy cukier
Do przygotowania kremu wczęśniej rozpuście galaretkę z połowie porcji wody, dosypcie 2 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego.
Śmietankę wlać do miski i miksować na sztywną pianę. Dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Do masy dodać pokrojone w drobne kosteczki brzoskwinie ( dwie połówki zostawcie do dekoracji), na koniec do masy dolewać ostudzoną galaretkę i dobrze wymieszać.
Krem przełożyć do miseczek lub pucharków, obsypać wierzch orzechami włoskimi i brązowym cukrem.
Podawać mocno schłodzony.
SMACZNEGO !!!
poniedziałek, 23 stycznia 2012, feniksowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Życie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...
Pierogi z kapustą i grzybami
Pikantna zupa kapuściana z ...
Liebster Blog
Polski chleb na zakwasie
Zakręcone muffinki o smaku ...
KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...
Popękane ciasteczka ...
Paluchy serowe
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://feniksowakuchnia.blox.pl/2012/01/Krem-brzoskwiniowy-z-orzechami.html