Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu« Aromatyczny pieczony
pstrągCiemny
żytni chleb polski - ... »
Kiedy robiłam mini torciki, została mi masa kremu.Nie bardzo wiedziałam co z nią zrobić, dlatego wykorzystałam ja na deser :)Kwaskowaty, orzeźwiający. Polecam nieco go zmrozić przed podaniem :)Składniki na 5-6 miseczeki deseru:1 puszka
brzoskwiń250g
serka macarpone330g
śmietanki 30% lub więcej (do ubicia)2 łyżki
cukru1 opakowanie
galaretki brzoskwiniowejpół łyżeczki kwasku
cytrynowegoorzechy włoskiebrązowy cukierDo przygotowania kremu wczęśniej rozpuście
galaretkę z połowie porcji
wody, dosypcie 2 łyżki
cukru i 1/2 łyżeczki kwasku
cytrynowego.
Śmietankę wlać do miski i miksować na sztywną pianę. Dodać
serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Do masy dodać pokrojone w drobne kosteczki
brzoskwinie ( dwie połówki zostawcie do dekoracji), na koniec do masy dolewać ostudzoną
galaretkę i dobrze wymieszać.Krem przełożyć do miseczek lub pucharków, obsypać wierzch
orzechami włoskimi i
brązowym cukrem.Podawać mocno schłodzony.SMACZNEGO !!!
poniedziałek, 23 stycznia 2012, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiPikantna zupa kapuściana z ...Liebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter