ßßß
Składniki na 16 sztuk1/2 szklanki masła1/3 szklanki masła orzechowego lub Nutelli1/3 szklanki cukru1/3 szklanki cukru brązowego1 jajko1 łyżeczka wanilii1 i 1/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 garść orzechów laskowych1 opakowanie mini lentilekPrzygotowanie:1. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia2. Masło, masło orzechowe, cukry i wanilię oraz jajko ucieramy mikserem na gładką masę.3. Dodajemy do masy maślanej mąkę wymieszaną z sodą i mieszamy aż ciasto będzie gładkie a wszystkie składniki równo się połączą.4. Łyżką odmierzamy ilość ciasta, formujemy kuleczki i wykładamy na blachę w odstępach ok 10 cm (ciasteczka się rozleją więc potrzebują więcej miejsca). Spłaszcz je lekko ręką, wyłóż na nie lentilki i połówki orzechów.5. Piecz ok 15 min aż będę miały ładny złoty kolor.

Smacznego:)