Wykonanie
Walentynki - wielu nie lubi tego święta, uważa je za komercyjne i nie nasze. Ja myślę, że wcale nie jest takie złe - bo jak może być coś złego w dniu kiedy można zrobić przyjemność drugiej osobie.Komercyjne też nie musi być, wystarczy że sami własnoręcznie zrobimy niespodziankę:) - tak jak ja tą.Dzisiejszy wpis jest szczególny bo dedykowany tej jednej kochanej osobie:)To ON uwielbia
bezy najbardziej na świecie:) To ON pociesza gdy wszystko jest przeciwko mnie:) To On rano wita mnie uśmiechem i słodkim całusem. To dla niego "
Beza J'adore".A jak smakuje? jest niesamowita, wyjątkowa i taka delikatna. Nazwałam ją J'adore bo jest w kształcie
serca, jest w kolorze czerwonym i jest dla najważniejszej na świecie osoby!Zróbcie ją Waszej bliskiej osobie - zobaczycie jak ją oczaruje:)

Zmodyfikowany przepis na Biłą Pavlovą

Składniki:4
białka200 g miałkiego
cukru1 łyżeczka
skrobi kukurydzianej (można zastąpić ją
skrobią ziemniaczaną)1 łyżeczka
białego octu winnegobarwnik spożywczy w proszku w kolorze czerwonym
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego
cukru, łyżeczkę
mąki kukurydzianej i łyżeczkę
octu. No końcu dodać
barwnik spożywczy - po troszeczku do uzyskania zadowalającego koloru.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować
serce (ja piekłam w silikonowej foremce w kształcie
serca). Wyłożyć na nie masę
białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku.



Masa:300ml
śmietany kremówki250g
mascarpone3 łyżeczki
cukru pudruŚmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania
cukier puder i
mascarpone. Zmiksować na gładką masę.



Sposób przygotowania:Wystudzoną
bezę delikatnie położyć na paterze. Wyłożyć na nią ubitą kremówkę. Udekorować
owocami sezonowymi. (u mnie występują w tej roli
truskawki - nie sezonowe ale zdobyte:)) )







przepis ten bierze udział w akcji:

Smacznego:)