Wykonanie
Jajka faszerowane
marchewką to propozycja Adama który wysłał mi ją po akcji "Co na Święta" . Muszę przyznać że przysłaliście mi mnóstwo smakowitych przepisów. Postaram się wypróbować jak najwięcej i oczywiście przetestować na członkach mojej rodziny:)
Jajka pomysłu Adama są bardzo ciekawe w smaku,
słodycz marchewki idealnie przełamuje smak
majonezu. Łatwość i szybkość ich wykonania to kolejny ich plus. Polecam na Wielkanocny Stół i dziękuję autorowi za przepis:)UWAGA!!! już w piątek mała niespodzianka! przygotowałam dla Ciebie prezent:)
Składniki:5
jajek1 mała
marchewkarzeżuchamajonezserek typu Philadelphia
sól,
pieprzPrzygotowanie:1.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy.2.
Marchewkę lekko obgotować tak by nie była twarda.3.
Jajka przekroić wzdłuż, wybrać
żółtka do osobnej miski.4.
Żółtka rozgnieść, dodać startą na małych oczkach
marchewkę,
majonez,
serek,
rzezuchę,
sól i
pieprz do smaku. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.5. Farszem napełnić wydrążone
jajka, można ozdobić
szczypiorkiem,
koperkiem lub kiełkam
Smacznego:)