Wykonanie

Wielka salaterka witamin,zawartych w przepysznej
sałatceowocowej, posłużyła jakonadzienie do naleśników.Macedonię chłodziłam w lodówce.W międzyczasie ubiłam na sztywno dwa
białka jajek,połączyłam z
żółtkami,dwiema szklankami pełnego
mleka,szklanką gazowanej
wody mineralnej,łyżeczką
proszku do pieczenia,trzema łyżkami
oliwy i dwiema szklankami przesianej
mąki pszennej.Ciasto dokładnie wymieszałam za pomocą trzepaczki i odstawiłam na pół godziny, żeby odpoczęło.Na mocno rozgrzanej patelni piekłam cienkie naleśniki nie używając tłuszczu.
Twarożek trzykrotnie mielony wymieszałam z
cukrem pudrem.Naleśniki smarowałam słodką
twarożkową masą i wypełniałamMacedonią. Każdy naleśnik złożyłam na pół i przybrałam
owocową sałatką.
Gorzką czekoladę rozpuściłam w gorącej
wodnej kąpieli,polałam ozdobnie danie.Pycha. Polecam wszystkim łasuchom :)