ßßß
Pachnące, kruche i jędrnegłówki młodej kapustyzachęcają do ucztowania.Uwielbiam ją w każdejformie i wielką radośćsprawia mi jej przyrządzanie.To typowo wiosenna potrawapełna niezwykłego smaku.Jedną kapustę poszatkowałamwraz z delikatnym głąbem.Włożyłam do garnka,dodałam dwie marchewkipokrojone w plastry, liśćlaurowy, ziele angielskie, cztery całe ząbki czosnku,pół łyżeczki morskiej soli i 4 skrzydełka kurczaka.Wlałam 2 szklanki wody, postawiłam na ogniu. Doprowadziłamdo wrzenia i zmniejszyłam płomień.Gotowałam około 35-40 minut, po czym wyjęłam miękkie mięso.Zupę doprawiłam świeżo utłuczonym pieprzem i łyżkądrobno posiekanego rabarbaru. Odstawiłam na kilkanaście minut,by smaki się połączyły. Przed podaniem posypałam natką pietruszki.Potrawa jest zniewalająco pyszna.Nie musi być podawana na gorąco - wystarczy, że jest lekko ciepła.Bardzo smacznie polecam :)